Verbouwing & interieur woonhuis, Herkenbosch BRUIS Architectuur

Omschrijving

Deze villa uit de jaren 60 te Herkenbosch is volledig omgetoverd tot een luxueuze villa van deze tijd. Het concept is uitgevoerd met een volledig interieur plan waarbij de indeling van de woning is gewijzigd.
Aan de buitenzijde is het dak verlengd zodat het contrast tussen oud en nieuw goed zichtbaar is. Hierdoor is er ruimte ontstaan om een nieuwe entree te creëeren die rondom helemaal van glas is. De strakke betonnen randen geven de woning meer volume. De houten ondersteuning geeft de woning de traditionele vorm terug en geeft een stoere uitstraling.
De nieuwe indeling is gevormd uit het oogpunt van de nieuwe ruim opgezette hal/entree. Door de keuken inbouw wand centraal in de woning te plaatsen met hier rondom slanke stalen kozijnen met glas ontstaat een open ruimte. De open leefruimte is hierdoor ook op twee manieren te betreden. Aangrenzend aan de woonruimte is het kantoor/bibliotheek gelegen die volledig bij de woning kan worden betrokken of worden afgesloten. De master slaapkamer op de begane grond is voorzien van een grote kastenwand met badkamer ensuite.
De accenten aan de buitenkant worden gelegd op de betonnen rand met hiertussen de houten balk afwerking. Deze betonnen rand loopt op dezelfde hoogte door naar de achterkant. Hierdoor lijkt het vanuit de tuin of de blokken zweven.
Beide hoofdvertrekken zijn split level. Op deze wijze lijkt het vanuit de straat kant op anderhalve bouwlaag. Maar doordat het kavel een verloop heeft van 1,5 meter zit een deel onder de grond.
De woonkamer heeft een hoogte van 6 meter. Wat meteen opvalt is het zwevende platform dat opgehangen is aan staalkabels. Deze is tevens verbonden met de keuken door een enorme glasplaat die de balustrade van het plateau vormt.

Stijl

BRUIS Architectuur onderscheidt zich door zijn ontwerpen te voorzien van moderne minimalistische aspecten. Door kubistische vormen in combinatie met overstekken en blinden muren wordt een moderne alternatieve stijl gecreëerd. Ook is een open ruimte door veel glas een onmisbaar aspact in een ontwerp. Dit versterkt door industriële materialen als hout en beton. Om een beeld te krijgen van deze uiting, neem een kijkje in het portfolio.

Projectdetails

Ontwerp: BRUIS Architectuur
Locatie: Heerlen
Opdrachtgever: Allure Makelaardij
Status: Afgerond

Specificaties

Slaapkamers: 4
Badkamers: 2
Garage: ja
Extra: Zwembad & Mediakamer
Woonoppervlakte: +/- 700m²
Kaveloppervlakte: +/- 1500m²

Bouwjaar: 1960

Vindt u het leuk wat BRUIS doet?

Kijk verder en u zult het nog leuker vinden