Prefab minimalistische betonwoning | Oolderveste, Herten


Omschrijving

IN SAMENWERKING MET IHC ARCHITECTS

“Minimalistisch maar uitdagend” was de inspiratiebron van dit ontwerp. De gesloten voorgevel uitgevoerd in ruw prefab beton geeft een groots gevoel.  Door de slanke horizontaal georiënteerde ramen lijkt de bovenverdieping te zweven over het kavel.

Het grote overstek aan de voorzijde accentueert de entree wat door de futuristische lichtlijnen een echte binnenkomer is. De begane grond is zodanig gesitueerd dat de woonkamer en keuken beide optimaal van zon gebruik kunnen maken. Daarnaast blijft op deze manier de connectie met de tuin optimaal. Het lijnenspel van de woning wordt doorgetrokken in de tuin waarbij de prefab betonmuur dient als erfscheiding en vijver.

IHC | BRUIS heeft gebruik gemaakt rustige maar toch ruwe, pure materialen waardoor het contrast tussen de hoofdvormen wordt versterkt.

De bovenverdieping beschikt over 3 slaapkamer, waarvan een complete mastervleugel. Aangrenzend aan de master bevindt zich een overdekt terras met uitzicht over het water van de Oolderplassen.

BRUIS heeft de woning speciaal ontworpen zodat deze volledig is opgebouwd uit modulaire prefab beton elementen. Dit versneld de bouwtijd aanzienlijk en voorkomt veel fouten in het bouwproces.

Architectuur

BRUIS staat voor minimalistische architectuur. Hierbij wordt een statement gemaakt door abstracte, rauwe architectuur met luxe woonideeën te combineren.

BRUIS Architectuur is onderdeel van IHC Architects, een ervaren en ambitieus full-service architecten- en ingenieursbureau. Wij werken vanuit de centrale overtuiging dat een goed ontwerp de juiste ruimte creëert, waar de gebruiker zich welkom en thuis voelt, wordt gerespecteerd en uitgedaagd. In onze architectuur streven wij naar gebouwen met een eigen karakter en een ruimtelijke indeling.

Onze missie is het minimalisme gecombineerd met luxe uitstraling laten terugkeren binnen de architectuur waarbij de gebruiker op de eerste plaats staat.

Begane grond

Eerste verdieping

Brochure

Download hier de brochure voor meer informatie over dit project

Projectdetails

Ontwerp: BRUIS Architectuur
Locatie: Oolderveste, Herten
Opdrachtgever: Particulier
Status: In uitvoering 2019

Specificaties

Slaapkamers: 3
Badkamers: 3
Garage: Carport
Extra: Prefab bouwsysteem, zwevend design, Overkapping met boom, Open structuur, Minimalistisch
Woonoppervlakte: 300
Kaveloppervlakte: 1500
Bouwjaar: 2020

START UW PROJECT

Een vooruitgedacht plan van een nieuw project
of alleen een bruisend idee?


ONS KANTOOR

Heythuysen - Nijmegen
Nederland

open map

SUPPORT

U kunt ons altijd
telefonisch bereiken

bel ons