Ontwerp particuliere levensloopbestendige villa, Venray


Omschrijving

Het concept van de woning is ontstaan door twee grote volumes door elkaar te laten lopen. Het hogere gedeelte; de woonkamer en keuken en het lager gelegen gedeelte; de slaapkamers.

In de voorgevel is de rechthoekige vorm het hoofdvolume waarin symmetrisch vlakken terug liggen en naar voren komen.
Het tweede en vierde vlak liggen iets terug van de rand. Deze zijn bekleed met hout en aan de bovenkant voorzien van een glazen strook. Deze strook loopt over het gehele eerste volume door. In het midden komt de entree middels een kubus naar voren. Aan de rechterkant bevindt zich de woonkamer waar het volume van glas naar voren steekt.

Bij de achtergevel is te zien dat de twee volumes bij elkaar komen. De achterzijde bij de keuken is volledig van glas. Deze kunnen open geschoven worden. In het lagere gedeelte zijn de 3 slaapkamers gelegen. De master slaapkamer komt middels een ‘glazen kubus’ naar voren. Aan de linkerkant hiervan ligt de master badkamer.

Een detail in de rechter zijgevel is de strook glas die precies op de scheiding van de twee volumes zitten. Deze zijn ook goed zichtbaar door de twee verschillende kleuren.

De masterslaapkamer is het laatste vertrek van de woning. Deze is enorm ruim opgezet. Met een grote inloopkast en vrij uitzicht naar de tuin. De glazen uitbouw geeft het gevoel alsof de volledige kamer buiten staat. Aangrenzend de master badkamer die middels een schuifdeur te betreden is.

Stijl

BRUIS Architectuur onderscheidt zich door zijn ontwerpen te voorzien van moderne minimalistische aspecten. Door kubistische vormen in combinatie met overstekken en blinden muren wordt een moderne alternatieve stijl gecreëerd. Ook is een open ruimte door veel glas een onmisbaar aspact in een ontwerp. Dit versterkt door industriële materialen als hout en beton. Om een beeld te krijgen van deze uiting, neem een kijkje in het portfolio.

Interessante links

Projectdetails

Ontwerp: BRUIS Architectuur
Locatie: Venray
Opdrachtgever: Particulier
Status: In uitvoering

Specificaties

Slaapkamers: 3
Badkamers: 2
Garage: -
Extra: Binnentuin, werkkamer, glazen kubus slaapkamer
Woonoppervlakte: +/- 400m²
Kaveloppervlakte: +/- 1000m²
Bouwjaar: 2018