Ontwerp kantoor gebouw, Avantis Heerlen BRUIS Architectuur

Omschrijving

Een nieuw project, gemaakt in een nieuwe omgeving. Op het bedrijventerrein van AVANTIS op de grens van Heerlen en Aken is dit nieuwe kantoorgebouw gelegen. Het gebouw is zo ontworpen dat deze door het gebruik van geprefabriceerde gevelelementen in een zo kort mogelijke bouwtijd kan worden gerealiseerd.
Op de begane grond bevindt zich een bijeenkomstruimte met vergaderzaal en exporuimte. De eerste, tweede en derde verdieping is zo ontworpen dat een vrij indeelbare kantoorwerkruimte gecreëerd kan worden. Een mogelijke indeling is opgenomen in het ontwerp.
Het ontwerp is gebaseerd op twee zwevende modules die zich onderscheiden van elkaar met de witte "schilderijlijst". De begane grond bestaat uit glas en ligt terug ten opzichte van de rest. Hierdoor ontstaat er een galerij die de twee modules verbind met het centrale deel. Op de vierde verdieping is het restaurant gesitueerd. Het restaurant benut de linkerzijde van het dak als dakterras. Het rechterdeel wordt gebruikt voor zonnepanelen en installaties.
Dit is ons eerste project dat volledig is ontwikkeld en uitgewerkt in Autodesk Revit.

Project in samenwerking met: Tom van der Vlis, Luc Cuijpers en Brett Huisman.

Stijl

BRUIS Architectuur onderscheidt zich door zijn ontwerpen te voorzien van moderne minimalistische aspecten. Door kubistische vormen in combinatie met overstekken en blinden muren wordt een moderne alternatieve stijl gecreëerd. Ook is een open ruimte door veel glas een onmisbaar aspact in een ontwerp. Dit versterkt door industriële materialen als hout en beton. Om een beeld te krijgen van deze uiting, neem een kijkje in het portfolio.

Projectdetails

Ontwerp: BRUIS Architectuur
Locatie: Avantis, Heerlen
Opdrachtgever: Hogeschool Zuyd
Status: Afgerond

Specificaties

Slaapkamers: -
Badkamers: -
Garage: -
Extra: -
Woonoppervlakte: -
Kaveloppervlakte: -
Bouwjaar: 2017

Vindt u het leuk wat BRUIS doet?

Kijk verder en u zult het nog leuker vinden