Modulaire prefab beton, minimalistische woning, Molenakker Asenray


Omschrijving

IN SAMENWERKING MET IHC ARCHITECTS

"Een ruw afgewerkte betonwoning kan ook in een normale woonwijk staan!" was het motto van dit ontwerp. De minimalistische eigenschappen gecombineerd met luxe materialen versterken dit concept."

Op het eerste gezicht is de voorgevel van deze moderne woning ontworpen door BRUIS Architectuur erg gesloten. Echter dient het grote betonnen vlak voor privacy redenen en zonwering van de twee verdieping hoge woonkamer die hier achter schuil houdt.
De verbinding met buiten wordt versterkt door het vlakkenspel wat doorloopt in de plantenbak in de gevel en de glazen pui die over twee verdiepingen loopt.
BRUIS Architectuur heeft gebruik gemaakt van 2 ruwe, pure materialen waardoor het contrast tussen de hoofdvormen wordt versterkt. Dit is duidelijk terug te zien bij de entree van de woning en de grensafscheiding.

De achterzijde van deze unieke minimalistische woning is volledig geopend naar de tuin. Zowel het kookgedeelte als het slaapgedeelte heeft optimaal contact met de tuin. Het lijnenspel en het minimalistisch gebruik van het materiaal komt net als de voorgevel terug in de achtergevel.
Het zwevende volume, op de eerste verdieping, waarin de master slaapkamer zicht bevindt creëert een overstek wat gebruikt wordt als overkapping. Het lijnenspel loopt verder in de vorm van een vijver.

BRUIS heeft de woning speciaal ontworpen zodat deze volledig is opgebouwd uit modulaire prefab beton elementen. Dit versneld de bouwtijd aanzienlijk en voorkomt veel fouten in het bouwproces.

Architectuur

BRUIS staat voor minimalistische architectuur. Hierbij wordt een statement gemaakt door abstracte, rauwe architectuur met luxe woonideeën te combineren.

BRUIS Architectuur is onderdeel van IHC Architects, een ervaren en ambitieus full-service architecten- en ingenieursbureau. Wij werken vanuit de centrale overtuiging dat een goed ontwerp de juiste ruimte creëert, waar de gebruiker zich welkom en thuis voelt, wordt gerespecteerd en uitgedaagd. In onze architectuur streven wij naar gebouwen met een eigen karakter en een ruimtelijke indeling. Voor de allerbeste architectuur, sturen wij u graag door naar STATE of Architecture.

Onze missie is het minimalisme gecombineerd met luxe uitstraling laten terugkeren binnen de architectuur waarbij de gebruiker op de eerste plaats staat.

Begane grond

Eerste verdieping

Brochure

Download hier de brochure voor meer informatie over dit project

Projectdetails

Ontwerp: BRUIS Architectuur
Locatie: Molenakker, Asenray
Opdrachtgever: Particulier
Status: In uitvoering 2019

Specificaties

Slaapkamers: 3
Badkamers: 2
Garage: Carport
Extra: Gezinswoning, open structuur, Minimalistisch, Levensloopbestendig,
Woonoppervlakte: 250
Kaveloppervlakte: 780
Bouwjaar: 2019

START UW PROJECT

Een vooruitgedacht plan van een nieuw project
of alleen een bruisend idee?


ONS KANTOOR

Park 2 6093EL,
Heythuysen, Limburg

open map

STUUR EEN MAIL

Bruce Verdonschot
info@bruis-architectuur.nl

verzend email

SUPPORT

U kunt ons altijd
telefonisch bereiken

bel ons