Renovatie bestaande woning, Best


Omschrijving

De grootschalige renovatie van een bestaande woning te Best is bij toeval tot stand gekomen. De originele sterk verouder woning, gebouwd in de jaren 50 stond namelijk door jarenlange leegstand op de nominatie om gesloopt te worden. Tot een van onze cliënten besloot de woning aan te kopen en volledig te renoveren. De bijzonder grote tuin en het bestaande karakteristieke tuinhuisje waren belangrijke redenen tot aanschaf van het terrein + woning. Een van de zaken die zeker aangepakt diende te worden was de open gevel aan de straatzijde en de gesloten gevel aan de tuinzijde.

Architectuur

IHC architects is aan de slag gegaan met het maken van een ontwerp dat naast het karakteristieke tuinhuisje in niets aan het oude doet herinneren. Uiteindelijk is uitsluitend de constructie blijven staan. Het nieuwe ontwerp heeft een bijzonder open leefklimaat gecreëerd, zowel binnen als buiten. Daarnaast is juist aan de voorzijde van de woning voor veel privacy gezorgd, welke is ontstaan door het toepassen van raamkozijnen achter gevelbekleding.

De achterzijde van de woning is voorzien van een compleet open glazen gevel. Verschillende materialen zijn gebruikt om de volumes van elkaar te onderscheiden. Zo zorgt het witte stucwerk in het hoofdvolume voor massa. Daarnaast zijn minimalistisch uitgevoerde glazen raamkozijnen gebruikt om de woning met de uitbouw te doen verenigen. Het metselwerk als droogloop zorgt voor bescherming tegen de zomerse zon en biedt de laagstaande winterse zon vrij spel. De houten gevelbekleding is toegepast om de verschillende vertrekken met elkaar te verbinden.

Interessante links

Projectdetails

Ontwerp: IHC Architects
Locatie: Best
Opdrachtgever: Particulier
Status: Afgerond

Specificaties

Slaapkamers: -
Badkamers: -
Garage: -
Extra: Volledig glazen achtergevel, Strakke lijnen, Natuurlijke elementen
Woonoppervlakte: -
Kaveloppervlakte: -
Bouwjaar: 2016