Minimalistische aanbouw woning 1902, Horn


Omschrijving

Het ontwerp is gebaseerd op een minimalistische samenhang van oud en nieuw. Hierbij is de hoofdwoning gerespecteerd door het nieuwe ontwerp.
Dit is terug te zien in de fysieke scheiding middels de glazen brug . Dit koppelt het oude los van het nieuwe.

De uitvoering van de aanbouw kan beschreven worden als minimalistisch en industrieel.
Door het gebruik van slanke profielen, terugliggend plafond en grote glaspartijen omarmd de nieuwbouw het oorspronkelijke gebouw.

De indeling van de verbouwing is gebaseerd op het volume wat zich in het midden van de ruimte bevindt. Dit volume is de kern van de nieuwbouw en omvat alle “natte functies”. Zo is het toilet, douche en de keukenkastenwand hierin verwerkt. De kern is vanuit de gehele ruimte benaderbaar en dient tevens als roomdevider. De ruimte is
optimaal benut door de gehele breedte van de achtergevel erbij te betrekken. Dit brengt een leuke feature met zich mee.

Ter plaatse van het grote raam is een binnentuin gesitueerd die verbinding houdt met de woonkamer van de hoofdwoning, het zitgedeelte van de aanbouw en het geweldige uitzicht van de tuin.
Middels dit ontwerp heeft BRUIS Architectuur alle functies gewaarborgd voor de perfecte leef/woon keuken.

Naast het ontwerp van de aanbouw heeft BRUIS tevens de indeling van de tuin en het terras doorgevoerd in dezelfde minimalistische stijl. Aan beide kanten is een terras gesitueerd die is verbonden met een houten vlonder.
Deze loopt volledig door tot het einde van het perceel waar deze eindigt in de vorm van een spiegel. Door het gebruik van hoogte verschillen zijn meerdere niveau terrassen ontstaan waaronder de zitkuil aan de rechterkant.

Architectuur

BRUIS Architectuur onderscheidt zich door zijn ontwerpen te voorzien van moderne minimalistische aspecten. Door kubistische vormen in combinatie met overstekken en blinden muren wordt een moderne alternatieve stijl gecreëerd. Ook is een open ruimte door veel glas een onmisbaar aspact in een ontwerp. Dit versterkt door industriële materialen als hout en beton. Om een beeld te krijgen van deze uiting, neem een kijkje in het portfolio.

Interessante links

Projectdetails

Ontwerp: BRUIS Architectuur
IHC Architects
Locatie: Dorpstraat, Horn
Opdrachtgever: Particulier
Status: In uitvoering 2019

Specificaties

Slaapkamers: -
Badkamers: -
Garage: -
Extra: METAglass, Een met de natuur, Minimalistisch
Woonoppervlakte: 60
Kaveloppervlakte: 2000
Bouwjaar: 2019

START UW PROJECT

Een vooruitgedacht plan van een nieuw project
of alleen een bruisend idee?


ONS KANTOOR

Park 2 6093EL,
Heythuysen, Limburg

open map

STUUR EEN MAIL

Bruce Verdonschot
[email protected]

verzend email

SUPPORT

U kunt ons altijd
telefonisch bereiken

bel ons