Herbestemming, renovatie SIF-Fabriek tot Crematorium, Panningen


Omschrijving

De afstudeer opdracht van Sam Tonnard en Bruce Verdonschot betreft het herbestemmen van de voormalige SIF-Fabriek in Panningen tot een nieuw concept crematorium.

Het nieuwe concept bestaat uit de innovatieve route die de bezoekers binnen het proces lopen. Hierin zijn geen traditionele ruimtes of gangen structuur aanwezig maar is gebruikt gemaakt van zones: Omhelzing, Kalmte, Afscheid en memoreren.

In de eindfilm nemen we jullie mee naar de 3D visualisatie van het crematorium waarin de route uitgebreid wordt weergegeven.

Het ontwerp omvat de gehele bouwkundige aanpak en verduurzaming van de fabriek in combinatie met het interieur en invulling van zowel de hoofdhal als de geschakelde hallen.

Het afstudeerproject is als uitmuntend beoordeeld met een 10. Dit is een unicum binnen de opleiding. Ook hebben wij de prijs in ontvangst genomen van beste afstudeer project van Hogeschool Zuyd.

Stijl

BRUIS Architectuur onderscheidt zich door zijn ontwerpen te voorzien van moderne minimalistische aspecten. Door kubistische vormen in combinatie met overstekken en blinden muren wordt een moderne alternatieve stijl gecreëerd. Ook is een open ruimte door veel glas een onmisbaar aspact in een ontwerp. Dit versterkt door industriële materialen als hout en beton. Om een beeld te krijgen van deze uiting, neem een kijkje in het portfolio.

Interessante links

Projectdetails

Ontwerp: BRUIS Architectuur
Locatie: Panningen
Opdrachtgever: -
Status: -

Specificaties

Slaapkamers: -
Badkamers: -
Garage: -
Extra: 4 unieke belevingszones, Energie-neutraal
Woonoppervlakte: -
Kaveloppervlakte: -
Bouwjaar: 2019