Energie neutrale zeecontainer gezinswoning, Leudal


Omschrijving

BRUIS Architectuur is de trotse ontwerpen en uitvoerder van dit energie neutrale, duurzame parade paardje in de Gemeente Leudal, Limburg.

Deze gezinswoning kan gezien worden als luxe particuliere villa. De architect heeft de gehele woning gemaakt van 4 zeecontainers. Waarbij de bovenste verdieping over alle luxe beschikt voor een geweldig leefcomfort. Door de overstek biedt het overigens ook een fantastisch uitzicht.

De slaapvertrekken bevinden zich op de benedenverdieping. Deze zijn voor het grootste deel ingegraven voor het maximale effect van de overstek, de warmteaccumulatie en andere bouwfysische voordelen. De slaapkamers grenzen aan de achterkant, waardoor deze volledig transparant aanvoelen.

Het interieur is gebaseerd op de eenvoud van de containers waarbij de karakteristieke geprofileerde zijkant op veel plaatsen in het zicht is gebleven.

De materialisatie van deze gezinswoning is volledig aangepast op de constructie van de zeecontainer. Deze is gebruikt als draagconstructie. Door de buitenzijde van de containers te isoleren wordt de binnenruimte optimaal gehouden en krijg de buitenkant een nieuw jasje.
Alle materialen zijn duurzaam gekozen en dragen bij aan het concept van het plan. Van alle materialen is 75% hernieuwbaar. Dit maakt het plan van BRUIS Architectuur uniek.

Het concept kan op meerdere plaatsen worden toegepast. Gemeente Leudal is de eerste gemeente. Gemeente Peel en Maas, Gemeente Swalm en Roer volgen.

#BRUISarchitectuur #IHCarchitects #ContainerWoning #DuurzaamBouwen #EnergieNeutraalBouwen #Design #Wood #Concrete #Minimalism #SustainableArchitecture #Leudal

Stijl

BRUIS Architectuur onderscheidt zich door zijn ontwerpen te voorzien van moderne minimalistische aspecten. Door kubistische vormen in combinatie met overstekken en blinden muren wordt een moderne alternatieve stijl gecreëerd. Ook is een open ruimte door veel glas een onmisbaar aspact in een ontwerp. Dit versterkt door industriële materialen als hout en beton. Om een beeld te krijgen van deze uiting, neem een kijkje in het portfolio. We verwijzen u hiervoor ook graag door naar STATE of Architecture.

Interessante links

Projectdetails

Ontwerp: BRUIS Architectuur
Locatie: Leudal
Opdrachtgever: Particulier
Status: In Behandeling

Specificaties

Slaapkamers: 3
Badkamers: 2
Garage: -
Extra: Energie Neutraal, 75% Hernieuwbare materialen, Container uitstraling Minimalistische uitstraling
Woonoppervlakte: +/- 200²
Kaveloppervlakte: +/- 500²
Bouwjaar: 2017