Contra House: Prefab moderne beton villa | Cannes, France 


Omschrijving

IN SAMENWERKING MET IHC ARCHITECTS

“Contra house is de definitie van tegenstrijdigheid. De gesloten minimalistische voorgevel in contrast met de open uitgesproken achtergevel” De woning wordt gekenmerkt door de 3 woonlagen. Deze zijn opgesplitst in: gastenappartement (beneden verdieping), woon gedeelte (begane grond) en de master slaapkamers (boven verdieping).

Water is een essentieel onderdeel in dit ontwerp. De vijver zorgt voor de reflectie van de vlakken in de gevel. Daarnaast accentueert het de lengte van de woning. Het water begint als een vijver aan de voorzijde wat doorloopt naar binnen in de vorm van een binnenzwembad. Deze wordt gescheiden met een glazen wand met het buitenzwembad. Door de overstroming van het buitenzwembad wordt een waterval gecreëerd die uitkomt in de vijver van het gasten verblijf.

Cannes kent een rijke geschiedenis, waaronder het bekende film festival. De luxe van deze wereld wordt gereflecteerd in de materialisatie van dit ontwerp. Het pure, minimalistische beton geeft een rauwe uitstraling. De slanke aluminium kozijnen zorgen voor transparantie. Het witte stucwerk met de moderne lichtlijnen maken het geheel af.

BRUIS heeft de woning speciaal ontworpen zodat deze volledig is opgebouwd uit modulaire prefab beton elementen. Dit versneld de bouwtijd aanzienlijk en voorkomt veel fouten in het bouwproces.

Architectuur

BRUIS staat voor minimalistische architectuur. Hierbij wordt een statement gemaakt door abstracte, rauwe architectuur met luxe woonideeën te combineren.

BRUIS Architectuur is onderdeel van IHC Architects, een ervaren en ambitieus full-service architecten- en ingenieursbureau. Wij werken vanuit de centrale overtuiging dat een goed ontwerp de juiste ruimte creëert, waar de gebruiker zich welkom en thuis voelt, wordt gerespecteerd en uitgedaagd. In onze architectuur streven wij naar gebouwen met een eigen karakter en een ruimtelijke indeling.

Onze missie is het minimalisme gecombineerd met luxe uitstraling laten terugkeren binnen de architectuur waarbij de gebruiker op de eerste plaats staat.

Begane grond

Eerste verdieping

Beneden verdieping

Interessante links

Brochure

Download hier de brochure voor meer informatie over dit project

Projectdetails

Ontwerp: BRUIS Architectuur
Locatie: Cannes, France
Opdrachtgever: Competition
Status: Competition second place

Specificaties

Slaapkamers: 7
Badkamers: 7
Garage: Carport
Extra: 2 gasten verblijven, binnen zwembad die doorloopt in buiten zwembad, Grote leefkeuken, Minimalistisch, vijver etc.
Woonoppervlakte: 500
Kaveloppervlakte: 3000
Bouwjaar: -

START UW PROJECT

Een vooruitgedacht plan van een nieuw project
of alleen een bruisend idee?


ONS KANTOOR

Heythuysen - Nijmegen
Nederland

open map

SUPPORT

U kunt ons altijd
telefonisch bereiken

bel ons