B House, Bardolino Lago di Garda


Omschrijving

“Natuur is een bepalende factor in elk ontwerp. Maar bij dit project is een unieke aanpak gebruikt. Door het gebruik van 3 tuinen wordt een ervaring gecreëerd waarbij de gebruiker wordt gestuurd door de natuur.”

De entree van de woning kan betreed worden door de stapstenen over de vijver, die de voortuin verbindt met de binnentuin. BRUIS Architectuur heeft de verbinding mogelijk gemaakt door een multi functionele carport te ontwerpen die op het eerste gezicht de voorgevel van de woning vormt. Hierdoor ontstaat een verdeling in de open structuur die lijdt tot een binnentuin.

De minimalistische uitstraling wordt versterkt door de industriële stalen profielen die de lijnen van de woonunit accentueert.

Door onderscheid te houden tussen de woonunit en de slaapunit heeft BRUIS een dynamische plattegrond ontwikkeld waarin alle functies zijn verwerkt. Middels een brug over het zwembad is de slaapunit te betreden.

Door het gebruik van schuine hoeken worden bepaalde ruimtes geaccentueerd en georiënteerd naar de mooie natuur van het Gardameer in Italië.

Het kleur- en materiaalgebruik is afgeleid en bepaald door de omgeving. Het zwarte staal in het contrast met het witte staal staat voor de verbinding met het berglandschap en de bewoonde wereld. De houten afwerking is afkomstig uit de duurzaam geplante bossen in de omgeving en wordt toegepast om de vlakverdeling te optimaliseren.

Architectuur

BRUIS staat voor minimalistische architectuur. Hierbij wordt een statement gemaakt door abstracte, rauwe architectuur met luxe woonideeën te combineren.

BRUIS Architectuur is onderdeel van IHC Architects, een ervaren en ambitieus full-service architecten- en ingenieursbureau. Wij werken vanuit de centrale overtuiging dat een goed ontwerp de juiste ruimte creëert, waar de gebruiker zich welkom en thuis voelt, wordt gerespecteerd en uitgedaagd. In onze architectuur streven wij naar gebouwen met een eigen karakter en een ruimtelijke indeling.

Onze missie is het minimalisme gecombineerd met luxe uitstraling laten terugkeren binnen de architectuur waarbij de gebruiker op de eerste plaats staat.

Begane grond

Interessante links

Brochure

Download hier de brochure voor meer informatie over dit project

Projectdetails

Ontwerp: BRUIS Architectuur
Locatie: Bardolino, Italie
Opdrachtgever: Particulier
Status: -

Specificaties

Slaapkamers: 3
Badkamers: 2
Garage: Carport
Extra: 3 tuinen, Vijver die doorloopt in een zwembad, Minimalistische uitstraling
Woonoppervlakte: +/- 400 m²
Kaveloppervlakte: +/- 1000 m²
Bouwjaar: 2019

START UW PROJECT

Een vooruitgedacht plan van een nieuw project
of alleen een bruisend idee?


ONS KANTOOR

Park 2 6093EL,
Heythuysen, Limburg

open map

STUUR EEN MAIL

Bruce Verdonschot
info@bruis-architectuur.nl

verzend email

SUPPORT

U kunt ons altijd
telefonisch bereiken

bel ons